Ta cykeln till jobbet!

Att ta sig till jobbet är något som vi alla måste göra om dagarna, oavsett hur kort eller lång sträckan är. Men varför då inte förena nytta med nöje, eller kanske rent av nytta med nytta, och passa på att få den dagliga träningen gjord på väg till jobbet? Något som man enkelt få med en cykel! 

Att åka till jobbet är något som alla människor gör otroligt många gånger i livet, och så kommer det alltid vara. Men varför då inte passa på att få dagens träningspass på köpet, och cykla till jobbet? Det är nämligen något som tilltalar allt fler, och det är inte så konstigt. Att cykla till jobbet är nämligen otroligt smart, inte minst om ett cykelställ från Cykelboxen.se väntar på en på plats. Såhär skriver man om det på metro.se:

En ny avhandling visar nämligen att de flesta som cyklar eller går till arbetet kommer upp i den lägsta rekommenderade nivån för fysisk aktivitet, 150 minuter i veckan. 
– Att träna på gym passar inte alla. Det här är en individuell sak som inte behöver ta tid, man måste ändå förflytta sig till jobbet.

Att hoppa upp på cykeln om vardagsmorgnarna är med andra ord något som alla borde göra. Kanske blir det ett nytt nyårslöfte nu när 2015 stundar? Nu får vi i Sverige visserligen inte, som fransmännen får, betalt för att cykla till jobbet. Men på ett vis kan man se träningen och den goda hälsan som den för med sig som en betalning, inte sant? Det är ju trots allt det viktigaste, att må bra!

cykel