Sätt fart på medarbetarna med profilprodukter

Alla vet att träning är bra på många sätt och vis: kroppen blir starkare, sinnet blir klarare och det allmänna humöret får en rejäl boost. Trots att allt detta är väl dokumenterat så är det ända många som lever stillasittande liv och det är bland det absolut värsta man kan göra för sin hälsa.

För att ett företag ska kunna fungera så väl som möjligt är det viktigt att alla presterar till max och genom att uppmuntra sina medarbetare att träna mer, till exempel genom att ge dem vattenflaskor med tryck från https://www.brandnewprofile.com/se/vattenflaskor eller snygga träningskläder, kan både de och företaget få en rejäl skjuts framåt.

Ett friskt företag

Med friska och starka medarbetare höjs både humör och arbetsprestation och det finns till och med chefer som infört så kallad svettlön där man får mer betalt ju mer man tränar.

Jogga och få högre lön? Allt fler arbetsgivare vill hålla koll på de anställdas hälsa och träningsvanor. Fysisk aktivitet ökar självskattad hälsa och minskar sjukfrånvaron. Samtidigt varnar forskare för enkla samband mellan träning och arbetsprestation – Dagens Industri

Det kan låta lite extremt och har bemötts med en hel del kritik, inte minst då det kan öka på stressen och prestationsångesten hos alla inblandade. Nej, hellre att kunna locka med mer sansade morötter, som till exempel en träningsväska, där man förvisso uppmuntrar till fysisk aktivitet men som inte på något vis är tvingande.

Roliga innovationer

Med teknikens hjälp så finns det även andra sätt att uppmuntra medarbetarna till att röra på sig mer och det är att införa kul innovationer som till exempel balansstolar som kräver en viss muskelträning för den som sitter i den, eller små hantlar som ligger framme här och där. I Jönköping har företag nyligen satsat på cykelstolar där de anställda kan sitta och cykla vid arbetsbordet.