Bättre anställda med snäll chef

Om chefen är snäll blir de anställda bättre på sitt arbete vilket betyder att det för företaget lönar sig att bygga en snällhetskultur – så varför inte börja med att lägga lite extra krut på årets företagsjulklapp?

present julklapp inslagetI en artikel i tidningen Resumé skriver man att snälla chefer och snällhetskulturen är särskilt viktig för att värna om de anställdas effektivitet och i längden företagets lönsamhet. Men en vanlig missuppfattning angående detta är att man kopplar ihop snällhet med en sorts mesighet, kravlöshet eller konflikträdsla vilket alltså inte är fallet. Snarare handlar snällhet på ett företag om hur man behandlar sina medmänniskor och att i detta fall då chefen inte sätter sig över någon annan bara för att denne sitter i en högre position. Men hur ska man då göra för att implementera denna typ av snällhetskultur på en arbetsplats?

Öka snällheten på jobbet

Som att börja med är ett tips att lägga lite extra krut på årets företagspresent inför jul och via länken http://www.produktsajten.se/Foretagsjulklappar/pm finns en hel del inspiration att hämta eftersom man där kan hitta allt från böcker till spel och pyssel med allt möjligt däremellan. Och smart är det också att handla företagsjulklapparna på nätet eftersom det ofta rör sig om större antal paket än vad det rör sig om när man handlar julklappar till familj och vänner – plus att man får varorna levererade direkt till kontorets dörr. Dessutom uppskattas av Dagens Handel att var fjärde julklapp som inhandlas i år kommer att köpas via internet, så att även shoppa presenterna till sina anställda online är med andra ord inget konstigt. Och har man svårt att veta vad man ska ge bort – ja då är ett tips att hålla sig uppdaterad i vad som kan tänkas bli årets julklapp, och enligt Sydsvenskan lutar det starkt åt att årets julklapp har med välgörenhet att göra!