Avbrutna var elfte minut

Det blir allt mer populärt med öppna kontorslandskap, men många märker även av att koncentrationssvårigheten tryter. Ett bra alternativ är då att mötas halvvägs och skapa öppna landskap som känns mer stängda. 

1633647-office-suply-business-meeting-in-backgroundI mängder av olika artiklar går det att läsa allt från att de öppna landskapen både kan skada din röst, läs mer här, och även sänka prestations något oerhört. I en annan artikel går det att läsa att man avbryts i snitt var elfte minut. Detta enligt en stor studie där över 15000 människor över 14 länder deltog om hur de upplever sitt arbete då de arbetar i ett kontorslandskap. När man tar del av denna forskning som nu finns att tillgå är det märkligt att man fortfarande väljer att arbeta i dessa öppna landskap. Men, som vi alla vet är det så att det inte bara är svart eller vitt, för det finns mängder av tips att ta till för att skapa ett bättre kontorslandskap.

Kontorsmaterialen som skapar möjligheter

I den bästa av alla världar så är alla kontor uppdelade i både stängda och öppna landskap och även om man ser allt fler kontor som anpassar sig så väljer dock de flesta att vara helt öppna. Då gäller det att tänka till och med lite hjälp i form av avgränsare och lite kreativitet så kan man skapa en känsla av rum även när landskapet är öppet.

  • Gör en undersökning bland de anställda om hur de trivs och hur de ser att kontoret utformas
  • Ta de anställdas önskningar på allvar
  • När landskapet som helhet mår bra kan det vara bra att fokusera på individen. Köp ståmatta från aktivmiljo.se för att skapa en ännu bättre arbetsplats.